Abu Farhat Photoblog

It’s been awhile

Posted in Abu Farhat Life by abufarhat on September 8, 2009

Graduation by Abu Yusuf

Assalamualaikum wbt semua

Dan dah beberapa menjak sejak kali terakhir saya mengupdate teratak online ini.

Kerosakan laptop, hilangnya internet connection dan yang terpenting bulan Ramadhan itu sendiri memiliki pengaruh dalam menyumbang terhadap hal diatas.

Ramadhan tahun ini tak beza jauh dengan Ramadhan yang sebelumnya, maksud saya jika dilihat dari suasananya. Kalaupun ada yang lain, adalah waktu lapang saya yang cenderung lebih banyak.

Ala Kulli Haal, setelah menunggu selama 3 bulan, akhirnya pada 3hb September yang lepas, saya telah selamat mengangkat sumpah kedokteran yang bunyinya lebih kurang…

“Dan dengan mengucapkan sumpah ini, kamu berhak atas gelar DR beserta TANGGUNGJAWAB DAN KONSEKUENSI dari gelar tersebut”.

Ini bukan soal status sosial. Tapi tanggungjawab yang kali terakhir saya berfikir mengenainya adalah pada hari pertama sampai di bumi Makassar yang kemudian beban tersebut pudar seiring dengan waktu sampailah kalimat diatas mengingatkan saya kembali.

Nikmat yang menutupi tanggungjawab. Atau lebih tepat, tanggungjawab yang dibungkus oleh nikmat.

3:8 “Our Lord!” (they say), “Let not our hearts deviate now after Thou hast guided us, but grant us mercy from Thine own Presence; for Thou art the Grantor of bounties without measure.

Advertisements

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. sabri said, on September 9, 2009 at 11:03

    congratulation doc. khabbab…..so what now…

  2. abufarhat said, on September 9, 2009 at 11:03

    dunno…still have plenty of things to settle down…thanx anyway

  3. sabri said, on September 11, 2009 at 11:03

    so camner kat saner… kat sini dengar macam macam pasal sweeping malaysia….

  4. azman said, on September 11, 2009 at 11:03

    da balik malaysia belum khabbab?

  5. abufarhat said, on September 11, 2009 at 11:03

    Belum bro…still kicking in Makassar

  6. abufarhat said, on September 11, 2009 at 11:03

    Dekat area Jakarta, Jogja, Bandung memang macam panas sikit, but kat sini alhamdulillah, so far still sane..

  7. ibnu_jamalludin said, on September 13, 2009 at 11:03

    salam.. big congratz bang khabbab!! sori lambat wish..letak la banyak2 sket gambar2 graduation day:) ble nak balik cni? lepas kak ain konvo ke?

  8. sabri said, on September 13, 2009 at 11:03

    anyway…take care…and selamat menyambut eidulfitri…

  9. abufarhat said, on September 13, 2009 at 11:03

    thanx…selamat memanfaatkan Ramadhan yang tersisa..

  10. abufarhat said, on September 13, 2009 at 11:03

    jazakallah =)

  11. ainul anhar salim said, on December 5, 2009 at 11:03

    sOrry x dapat ikut graduatiOn day awak =(

  12. abufarhat said, on December 5, 2009 at 11:03

    nanti babah pun takpat gi grad umi…tak brapa penting pun dalam kalnder family kite

  13. ainul anhar salim said, on December 7, 2009 at 11:03

    wokeh


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: