Abu Farhat Photoblog

AMDA Bakti Sosial

Posted in Abu Farhat Life by abufarhat on May 19, 2009

BAKSOS AMDA

Prof Dr. dr Husni Tanra (Guru Besar Bagian Anestesiologi UNHAS)

Tilawah Quran

Doa Pembuka

Tetamu dari Jepun

Muslim Country Kid

Pendeta Shinto

lakum diinukum wal yadeen copy

Jampi Jampi

Pahlawan Cilik Malino

Antara yang hadir

Ekspresi

puteri malino

Persembahan dari anak anak Tadika

kursi menunggu

The Equipments

intai

beratur

girls

balik

abu farhat wearing free t-shirt ...yeayy!!

Advertisements

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ibnu jamalludin said, on May 22, 2009 at 11:03

    lakum diinukum waliya deen..:)

  2. ibnutoha said, on June 4, 2009 at 11:03

    Salam,
    nak bertanya tentang program ni.
    bagaimana tentatifnya?
    saya akan buat mass cicumcision and health education kat yogjakarta.
    health education tu ada apa2 modul or topic boleh kongsi?
    thanks

    ferdaus tahar
    IMAM Ireland
    mft_fer@yahoo.com

  3. abufarhat said, on June 4, 2009 at 11:03

    Wsalam brother ferdaus
    Tentatif tak beza jauh dengan mass circumcission yang biasa..
    Ada buka majlis, baca ayat qur’an,kata ucapan sedikit, then mass circumcision untuk budak budak, in the mean time, ada talk tentang healthy lifestyle untuk parents dan penduduk kampung. Buat dekat Jogja? Under siapa dan bila?(kalau boleh tahu)

  4. ibnutoha said, on June 4, 2009 at 11:03

    Salam bro,
    maaf la kalo menulis kat sini sbb xtahu nak menulis dimana.
    huhu…
    jogja 9-16 July.
    buat under Islamic medical association of malaysia UK Eire SC
    bace disini:
    http://www.facebook.com/event.php?eid=94386628432
    mmg ader slot utk penduduk kg.Besides that, nak buat sikit health edu for elementary student to teach basic hygiene and sanitation, dental hygiene, nutrition, pregnancy ..
    sbb tu tnaye mane tahu ader certain module yg dah ader.
    xyah pikir boleh concentrate hal lain.

    bro buat social service ni under ape?
    mcm worldwide? huhu..

    stakat ni ana xpernah join yang bawah FIMA (badan induk islamic medical association seluruh dunia). Cume perjumpaan je dgn diorang. aktiviti personally xpernah dgn negara lain.
    tahun ni ader 3 mission, baling, jogja and cambodia.
    mohon doanya.

    btw. nice blog.. teruja.

  5. abufarhat said, on June 5, 2009 at 11:03

    Wsalam. no, i’m not with AMDA(Asian Medical Doctors Association)…kebetulan time saya clerkship dekat anesthesiology department bulan lepas, join sekali program diorang.

    Kebetulan saya memang in IMAM Student Chapter of Indonesia(IMAM SCI), kalau nak buat collaboration dengan IMAM SCI boleh jugak. Kiterang boleh tolong hal module and tentative tu..

    Mass circumcission pakai conventional or smart klamp?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: